Tipsa dina vänner!

Bordershop

Border-Shop

Boardershop

Har du varit i Lübeck eller på Bordershop och bloggat om resan? Om du länkar till www.lübeck.nu från ditt blogginlägg får du en Trisslott skickad till dig. Kontakta oss på info@lubeck.nu.

Hoppa till: Bordershop | Calle Grenz Shop | CITTI Markt | Fleggaard

Bordershop i Puttgarden - Calles i Burg, Tyskland

Den populära gränshandeln sker bara delvis i Lübeck. Många föredrar att köpa billig sprit, öl och vin på Bordershop i Puttgarden. Puttgarden är en av de populärare färjedestinationerna i Tyskland och hit ankommer färjan från Rödbyhavn i Danmark. Nedan hittar du de bästa och populäraste affärerna för inköp av billig öl, vin och sprit. Värt att tänka på är att spriten kan bli billigare om du kommer en bit längre ner i Tyskland. Priserna på Bordershop precis vid gränsen är ofta lite högre eftersom de vet att de kan ta ut ett lite högre pris. Öl rekommenderar vi däremot verkligen att du köper i butiker som Bordershop, Calles Grenz Shop, Fleggaard eller Citti-Markt. Panten Tyskland är hög och kommer du längre ner i Tyskland finns det ingen möjlighet att komma undan den. Ska du förbi Lübeck så kan det vara en god idé att köpa vin och sprit där, och spara ölen till sist.

Eftersom många som söker information om Bordershop söker på Boardershop så inkluderar vi även det ordet i texten. Boardershop är dock en felstavning, så börja inte använda er utav det ordet nu. Bordershop ska det vara!

Calles Grenz Shop

När du köper öl, på Bordershop eller någon annan gränsbutik, och vill dra av panten så måste du fylla i en exportdeklaration där du förbinder dig att exportera de burkar som inhandlats. Exportdeklarationen ska fyllas i innan du kommer till kassan för att inte skapa onödigt långsam kö. Den ska bl.a. innehålla pass- eller körkortsnummer (personnr.) som sedan kontrolleras mot uppvisande av samma legitimation för kassör/kassörska. Kom därför ihåg att ta med dig någon av dessa legitimationer in i butiken. Blanketten för exportdeklaration finns utplacerade vid butikernas ölavdelning eller precis innan kassorna.

Många av svenskarna som åker till Puttgarden med omnejd passar på att spendera en natt eller två i Lübeck som ligger ca: 10 mil söderut. Låter det intressant även för dig och ditt resesällskap så rekommenderas ett besök på avdelningen hotell i Lübeck här på sajten. Där hittar du bra tips på centralt belägna hotell. Eller kanske vill du istället se några av de hotell Hamburg har att erbjuda.

Fler nyttigheter rörande Bordershop

Ladda hem exportdeklaration här (PDF)

Införselregler

Boka färjebiljetter här

Anpassad sökning

Scandlines Bordershop i Puttgarden

Scandlines Bordershop Puttgarden

Scandlines Bordershop, eller "Pråmen" som den kallas i folkmun är det populäraste inköpsstället för alkoholhaltiga drycker. Det finns dock varor som är dyrare här än i de andra gränshandelsbutikerna eller längre ner i Tyskland. Detta beror antagligen på att de har så stor del av marknaden, samt att vi svenskar ändå tycker att det är billigt. Även utbudet är begränsat, särskilt när det kommer till öl. På Bordershop finns det nästan uteslutande danska och svenska ölsorter. Den som vill handla mer inhemska märken får antingen åka runt mellan gränshandelsbutikerna eller bege sig längre söderut i Tyskland.

Scandlines erbjuder sina endagsreseänarer kuponger som kan utnyttjas på båtens affär eller cafeteria. Åker man hem samma dag så får man 200 DKK att handla för, perfekt för den som vill spara ännu mer på sin resa till Bordershop.

Scandlines Bordershop ligger precis brevid färjeläget. Du kör bara mot utfarten av färjeterminalen och tar höger. Det finns även en genväg halvvägs ut från hamnområdet. Håll till höger när du kört av färjan så ser du att det skyltas "Bordershop". Åker du vintertid bör du tänka på att det inte är tillåtet att köra med vinterdäck i Tyskland, inte ens den korta biten mellan färjan och Bordershop.

På Scandlines Bordershop finns det möjlighet att beställa varor i förväg. Detta är väldigt bra om du vill spara tid genom att bara komma och hämta upp dina varor och ge dig iväg hemåt. Vid beställning kan sortimentet vara aningen begränsat, men räcker vanligtvis för den genomsnittlige konsumenten. Din beställning lastas på en pall som står färdig, vid en byggnad brevid själva varuhuset, när du kommer fram. Vill du ha varor som inte gick att förbeställa så börja med att gå in på Bordershop och handla dessa innan du hämtarut din beställning. Vänta med att skriva på orderbekräftelsen till dess att du kontrollerat det som lastats på din pall. Annars är möjligheterna små att kunna rätta felaktigheter i beställningen.

På samma ställe vid Bordershop som du hämtar förbeställningar erbjuds även skadat gods till försäljning. Här kan man göra riktiga klipp på varor som skadats av truckar eller blivit kladdiga av trasiga buteljer. Här kan man hitta hela kundvagnar med öl och läsk för en väldigt liten slant. Problemet är ofta att de är svåra att lasta i bilen eftersom de ligger löst i kundvagnen och inte i plattor/flak.

Öppettider Bordershop

Måndag-söndag: 06:00-20:00

Måndag-söndag: 06:00-21:00 (extra sommaröppet)

Adress

An der Mole

23769 Fehmarn

Stängt 24-26 december samt den 31 december och 1 januari. Övriga helgdagar öppet. Vi reserverar oss för att dessa öppettider på Bordershop kan ändras och att det dröjer några dagar innan uppgifterna åter är aktuella.


Calle Grenz Shop i Burg och Heiligenhafen

Calles Grenz Shop

Calle Grenz Shop (i folkmun enbart Calles) har också ett stort utbud av öl, sprit och vin m.m. På Calles kan man precis som på Bordershop göra riktigt bra klipp. Vill du handla öl behöver du inte oroa dig för panten, även här kan du fylla i en exportdeklaration för att slippa betala den.

Calles Grenz Shop hittar du i det lilla samhället Burg auf Fehmarn på ön Fehmarn, samma ö som Puttgarden ligger på. Från hamnen i Puttgarden är det 9 kilometer till Burg. Butikskedjan har även en affär i samhället Heiligenhafen på fastlandet, ytterligare någon mil söder om Burg. Det totala avståndet mellan Puttgarden och Heiligenhafen är 2,2 mil.

Öppettider Calle Grenz Shop

Heiligenhafen

Mån-Lör: 06:00-19:00

Söndag: 11:00-19:00

Adress

Tollbrettkoppel 8

23774 Heiligenhafen

Burg

Mån-Tor: 05:00-21:00

Fre-Lör: 03:00-21:00

Söndag: 11:00-19:00

Adress

Industriestrasse 4

23769 Burg/Fehmarn


CITTI Markt i Lübeck

CITTI Markt är en stormarknad med stort utbud av såväl öl, sprit och vin. Vissa spritsorter kan vara mycket billigare här än på Scandlines Bordershop. Det kan alltså löna sig att kolla upp priserna på det du från början vet att du ska köpa med dig hem.

CITTI Markt ligger i utkanten av Lübeck. För att komma dit kör du förbi avfarten Lübeck-Zentrum, därefter kommmer du till Lübeck-Moisling där du svänger av. Efter avfarten kommer du till ett trafikljus där du svänger vänster. När du kört över motorvägen du åket på svänger du höger så är du framme. Du kan även ange adressen "Adlerstrasse, Lübeck" i din GPS så blir du vägledd till rätt ställe. CITTI Markt är ett perfekt ställe för bordershopping för den som planerar att övernatta i Lübeck.

Öppettider CITTI Markt

Måndag-lördag: 07:30-20:00

Adress

CITTI-Markt Lübeck

Herrenholz 14

23556 Lübeck


Fleggaard i Heiligenhafen

Fleggaard i Burg och Heiligenhafen

Fleggaard är en butikskedja som har butiker främst utmed landgränsen mellan Tyskland och Danmark. De har dock två butiker i det område vi koncentrerar oss till här på Lubeck.nu. Dessa ligger i Heiligenhafen och Burg auf Fehmarn. Fleggaards butik i Heiligenhafen är ganska lugn med få hetsiga kunder. Det kan dock vara mycket kunder och lite stökigt i butiken om man råkar tajma in några långfärdsbussar med shoppingsugna passagerare.

Öppettider Fleggaard

Heiligenhafen

Måndag-lördag: 06:00-18:00

Söndag: 11:00-19:00

Adress

Tollbrettkoppel 1A

23774 Heiligenhafen

Burg

Måndag-torsdag: 05:00-21:00

Fredag och lördag: 03:00-22:00

Söndag: 11:00-19:00

Adress

Landkirchener Weg 46A

23769 Burg/Fehmarn


Tänk på bilens totalvikt

Med dagens införselkvoter kan man ta in långt mer än vad som får plats i en normalstor personbil. Det är dock lätt att man omedvetet överskrider bilens tillåtna totalvikt, vilket kan bli ett problem på resan hem till Sverige. Först och främst påverkar det bilens vägegenskaper vilket kan leda till allvarliga trafikolyckor. För det andra är det en av huvudorsakerna till att svensk tull och polis stoppar och bötfäller svenskar som varit på Bordershop och handlat. Det har inträffat att bordershoppare har blivit stoppade så långt norrut som Linköping, 35 mil från Helsingborg. Antagligen har tullarna misstänkt tungt lastad bil och kollar upp registreringsnumret, för att sedan kontakta polismyndigheten i det berörda länet.

Hur mycket du får lasta står i bilens instruktionsbok. Denna vikt varierar beroende på bilens nettovikt, bromsar och stötdämpare m.m. Slutsatsen du bör dra av detta är att välja en stor bil som får lastas tungt om du planerar att köpa på dig mycket på Bordershop. Mer packtips hittar du här.


Resa till Tyskland och besök på Bordershop


Kartor

Vi har en särskild sida med kartor över Bordershop och Calles Grens Shop m.fl. De olika butikerna finns även utmarkerade på den interaktiva kartan över Lübeck och dess omgivningar. Hoppas vi gett dig all nödvändig information om Bordershop, Calle Grenz Shop och CITTI Markt.

Gillar du Lübeck.nu

Om du gillar Lübeck.nu skulle vi vara väldigt glada om du länkar till oss från din blogg eller Facebook. Vi försöker hela tiden hålla denna sajt uppdaterad med aktuell information.

72 Hour sale Image Banner 160 x 600